lauantai 2. tammikuuta 2016

Päivitys poikastilanteesta ja kasvatuspohdintaa

Kyyylllä, myös toinen uusista naaraista on kantavana. Pyörittelin sitä illalla kädessä ja ei voi kyllä erehtyä: gerbiili ei ole mikään läski, vaan masussa möyriskelee selvästikin pikkugerbiileitä. Koska astumisajankohdasta ei ole tietoa, mahan koosta päättelin, että laskettu aika olisi muutaman päivän sisällä. Siispä täällä eletään tosiaankin jännittäviä päiviä, uskoisin että Sara tekee pikkugerbsut ennemmin kuin Dooris.

Mysteerivärinen pikkutyttö Selja on näyttänyt oikean värinsä ja on siis väriltään yellow fox. Koska sen väri oli niin erikoinen, se sai oikeaksi nimekseen Fifth Element`s Must Be Mystic.

Päivittelin illalla näille sivuille myös jalostukseen käytettävien gerbiilieni "geneettistä koodia" sen minkä ehdin/pystyin päättelemään. Nyt on myös poikueet -sivuilla vanhempien ja poikasten nimet, sekä niiden kaikkien "geneettinen koodi" niiltä osin, miltä sen pystyy päättelemään. Olkaapa hyvät :)

Kasvatuksen kannalta tilanne on se, että kaikki rust point -gerbiilit ovat geeneiltään ulkomaisia tuontigerbiileitä Ruotsista ja Hollannista. Taatusti siis uutta verta :) Olen ajatellut yhdistää niitä harkiten näihin suomalaisiin "vääränvärisiin" yksilöihin. Ulkomaantuontien hyvät puolet ovat luonne ja kaivattu väri, joten olen ajatellut yhdistää niitä omiin gerbiileihin, joiden hyviä puolia on luonne ja ulkonäkö. Minulla on täällä muutama suomalainen gerbiili, jotka täyttävät paremmin kuin hyvin nuo äsken mainitsemani kriteerit, kiitos siitä Gitelle ja Jennylle... olette aivan supereita, kun olette kasvattaneet noin hienoja gerbsuja ja kiitos että olen saanut kunnian käyttää niitä apuna omaan kavatukseen. Sitten ei muuta, kuin suunnitelmia tekemään. Pian minulta löytyy gerbiilejä myyntiinkin saakka. Laskeskelin, että minulla on tällä hetkellä (kun ei tulevaa kahta poikuetta vielä lasketa) 11 gerbiiliä ef -jalostusta varten. Nyt sentään tilanne efef -eläinten kasvatuksen kannalta on jo valoisampi kuin alkusyksystä. Onneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti