sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Aaton poikasia ja Uuden Vuoden toivotukset

Koska on jo Uusi Vuosi, on aika summata viime vuoden tapahtumat... ja niitähän oli paljon. Gerbolan pääluku on noin viisinkertaistunut vuoden aikana, eli gerbolasta löytyy reilut 50 gerbiiliä, isoa ja pientä. "Lainamiehiä" ei edes lasketa siihen nuppilukuun mukaan :)

Poikuekirjaimet ehtivät vuoden aikana kirjaimeen N. N-poikue syntyi Jouluaattoaamuna ja poikkeusvärissä black (+kuvio). Kylläpäs ne ovatkin tummia! tekisi mieleni tirkistellä niitä koko ajan, kun tällaisia näkee meillä niin harvoin.

                                     


Vuoden 2016 aikana hankin kasvattajanimen itselleni. Ei ollut ihan helppo toimenpide se. Erinäisten monien ongelmien jälkeen kasvattajanimi myönnettiin viimein marraskuussa 2016. Kiitokset SKJL ja SGY! Tänä vuonna tykittääkin sitten Cherry-Berry`s gerbiilit oranssin eri sävyissä... muutama "väripoikkeama": esim.burmese, siamese, smoke, black ja ivory creamkin voi joukkoon mahtua.

Gerbolan lippulaiva oli jälleen tänäkin vuonna yellow nutmeg -naaras Rebel`s Xantia, joka voitti yhtä ainoaa näyttelyä lukuunottamatta kaiken. Tammikuussahan Xantia palkittiin usealla palkinnolla ja kunniakirjalla:

                                      

Vuoden Koestandardi, Vuoden Koestandardijuniori, Vuoden PETjuniori, Vuoden yellow nutmeg CUP-voittaja...

Omia kasvatteja oli rekisteröitynä v.2016 vain yksi poikue ja sen 1 uros oli Lahden gaalanäyttelyn ROP1 ja B-poikueen uros puolestaan voitti PET-Luokan. Tuskin ihan heti saavutetaan moista menestystä meidän omilla kasvateilla.

Toki surua ja menetyksiäkin koettiin... Ålterman, Öjvind, Xenja, Xonja, Aikku, Hollannintuonnit: FiFo, Sarah Lancashire, Paul Walker Jr.  ja nyt viimeisimpänä Äkkimakkea joulun väipäivinä, lähtivät puruttelemaan paremmille purumaille ja jättivät jokainen itsensä mentävän aukon minun sydämeen. Ehkä isoimman tuo Ålter(THE)man, jolla oli jostain syystä erityisen suuri paikka sydämessäni. Sen sijaan positiivisena yllätyksenä on ollut toinen "spesiaaligerbiili", rust point naaras Armi, jolla on jälkeläisiä jo kolmannessa polvessa ja joka elelee tyttärentyttärensä kanssa rauhallista mummoelämää.

Tällä hetkellä minulla on 3 eri rustislinjaa: Hollannin-, Ruotsin- ja Suomen linjat, eli eteenpäin on päästy viime vuodesta, jolloin rust pointeja ja ef-kantajia oli vain kourallinen. Nyt kun jalostuseläimiä on tarpeeksi, on koossa, tyypissä ja värissä vielä sarkaa, eli viimeinkin pääsen aloittamaan oikean kasvatustyön!

Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa katsaus viime vuoteen ja kääntää katse tulevaan:

Toiveissa on poikasia -ehkä- yhdistelmästä yellow nutmex x argente (sukulinjat: Rebel`s -Appelsiinipuun-Joplaya`s), siamese x black (sukulinja: tuntematon - Giten), yellow nutmeg x black (Rebel`s - Giten). Ef- eläimistä suunnitelmat ovat nyt avoinna, paljon on mahdollisuuksia ja sen mukaan mennään, millaisia arvosteluja rustikset ja orange pointit saavat tulevista näyttelyistä.

Koko Cherry-Berry`s -katras toivottaakin kaikille:

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti