maanantai 21. maaliskuuta 2016

Yllätys!

Mieltäni oli jäänyt askarruttamaan yksi C-poikueen poikanen jonka myin kaverille, koska olin aivan "satavarma" että se ei ole rust point, koska oli niin vaalea poikasena. Noh, tänään menin katsomaan että minkä värinen tuosta pienokaisesta oli kuoriutunut. Tyrmistys oli suuri sillä terraariosta tapitti tummilla silmillään yllättäen ilmiselvä rust point! Ei mikään parhaimman värinen rust point, vaan vaalea ja lähes pointiton uros. Mutta yhtä kaikki, silti: rust point!

Ilokseni omistaja lupasi vaihtaa tämän Chesnut Cookie -uroksen D-poikueen Don Johnsoniin, argente collared -poikaan, jolle ei ole meillä jalostuksellista käyttöä. Niinpä meille muuttaa piakkoin takaisin kotiin yksi rust point -vahvistus.
                                               

Nämä Hollannin rust pointit ja ef -kantajat ovat olleet hyvin mielenkiintoisia väritykseltään. Saattavat olla todella vaaleita poikasena ja silti rust pointeja. Myöskin tummemmat rust pointit vaihtavat värisävyään  hillitymmin.

Tässä Hollannintuontien poikaset pieninä:

                                                

Laitimmaisena oikealla on juuri tuo ylemmässä kuvassa oleva rust point, siitä vasemmalle yellow fox point, orange point ja takana rust point

Tässä yellow fox point karvanvaihdossaan (yllä olevassa potretissa toinen oik.) Tästä olisin melkein voinut lyödä vetoa, että on orange point, minusta tällä on selvä kuonopointtikin näkyvissä, mutta sen selästä ei ole tähän päivään mennessä hävinnyt oranssi sävy:

                                                

Ja tässä taas rust point -naaras karvanvaihdossaan (ylemmässä perhepotretissa takana vas. ). Tästä olin aika varma että on honey fox point mutta eräänä päivänä löytyikin terrasta rust point :


                                                 


Että kovin hämmentäviä näin perussuomalaisen mielestä , nämä "Hollanninihmeet" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti