perjantai 11. maaliskuuta 2016

Madottaminen: Näin sen teet

Koska gerbiilini käyvät näyttelyssä, katson tarpeelliseksi madottaa gerbiilini n. 2 kertaa vuodessa. Vaihtelen kahta eri matolääkettä, toinen on Flubenol ja toinen on Axilur. Tällä kertaa on vuorossa Flubenol -madotus.

Apteekista ostetaan Flubenol vet -pastaa ja tarvittava määrä 1ml ruiskuja. Jokaiselle terraariolle oma ruiskunsa (on turhaa laittaa terraarion jokaiselle gerbiilille omaa ruiskua, syöväthän ne muutenkin samasta kupista ja juovat samasta vesipullosta). Isoille uroksille 0,1ml ja kaikille pienemmille 0,05ml kerrallaan, kolmena päivänä. Kolmantena päivänä vaihdan purut ja uunitan pesämökit, sekä desinfioin terraarion pinnat. (tarkemmat ohjeet madotuksesta, katso: www.gerbiiliyhdistys.fi -> tietoa)

Flubenolin saat kätevästi ruiskuun, kun teet samoin, kuin teen seuraavalla videolla.



Gerbiilin madotus hoituu myös kätevästi rauhallisin ja varmoin ottein, siitä video seuraavaksi. Mallina toimii nutmeg -uros Giten Ålterman, joka gerbiilien yleisistä tavoista poiketen ottaa itse tassuilla ruiskusta kiinni ja pistelee kuuliaisesti matolääkkeet nassuun. Yleensä matolääke kannattaa antaa suupielestä, eikä suoraan edestä. Itse vaan en muistanut mallikappaletta käyttäessäni, että Åltsulla olikin omanlaisensa tapa ottaa lääkkeet itse.... mutta Ålterman ei olekaan mikä tahansa gerbiili, vaan hän onkin THE MAN, iso sielu pienessä gerbiilissä ja "hänen kuninkaallinen korkeutensa" ottaa lääkkeet ihan itse.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti