maanantai 23. marraskuuta 2015

Gerbiilikö värirasisti?

Tuolla aiemmin kirjoitin, että gerbiileille ovat hajut tärkeitä. Noh, nyt uusi havainto on, että näkyy tuolla värilläkin olevan väliä. Meidän luottogerbiili, maailman ihanin "Iinapiina" "vanhapiikaIina" joka tulee toimeen kenen tahansa kanssa ja joka on ollut helppo yhdistää kenen tahansa kanssa, on ilmeisesti ryhtynyt värirasistiksi. Iina ei nimittäin meinaa millään hyväksyä hiukan yli luovutusikäistä lilac -naarasta laumaansa. Tähän saakka se on aina hyväksynyt rust point -värisen kaverin, jopa 11-viikkoisena. Mutta kun ei... näitä on viikon verran totutettu verkolla, vaihdettu puolia ja tehty kaikki "taiteen sääntöjen" mukaan. Ollaan sentään päästy siihen vaiheeseen, ettei Iina verkolla hyökkäile, mutta yrittäessäni yhdistää näitä, kävi Iina kimppuun välittömästi "kuin yleinen syyttäjä".

Tuo pikku-lilac ei ole millään muotoa provosoiva tai pomotteleva. Piipittää minkä kerkeää ja nöyristelee/alistuu Iinalle, mutta sepä ei tuota vääränväristä mukulaa siedä silmissään. Olen täysin hämmentynyt tästä havainnosta. Noh, katsotaan, löytyykö sille toinen kaveri. Aiemmin yhdistämiset on menneet Iinan kanssa lähinnä niin, että olen laittanut Iinan verkolle kaverin kanssa ja parin sähähdyksen jälkeen olen samana päivänä päässyt yhdistämään sen uuteen kaveriin. Tai ehkä Iina on tullut arvokkaaseen rouvaikään eikä enää halua hölmöjä kakaroita pyörimään jalkoihinsa :D

Yritin saada tästä pienimmästä lilacista kivaa kuvaa kännykällä, tietysti huonolla menestyksellä, mutta sain aika hyviä kuvia siitä, kuinka värisävy vaihtelee luonnonvalossa ja sähkövalossa. Kuvat ovat epätarkkoja, mutta värisävy tulee selkeästi esille seuraavassa kahdessa kuvassa, joista ensimmäinen on otettu sähkövalossa ja toinen luonnonvalossa. Mikä tyrmistyttävä sävyero... ja kyse on tosiaan samasta gerbiilistä eri valaistuksessa. Joten saanko esitellä, tässä on meidän pienin ja uusin tulokas Lila, varmaankin arvaatte, mistä tuo nimi tulee :) Lila on eläinkauppagerbiili. Toistaiseksi vaikea saada kiinni terrasta, mutta kädessä on aivan nätisti sinkoilematta. Ei pure, eikä käyttäydy muutenkaan huonosti, ainoastaan terraariossa loikkii kuin "aropupu". Katsotaan mitä Lilasta kasvaa, jatkosuunnitelmia ei hänelle toistaiseksi ole, antaa ajan näyttää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti