tiistai 9. helmikuuta 2016

Terraarion ostaminen, mistä ja millä hinnalla?

Pienelläkin budjetilla pärjää terraarion ostossa, kun ostaa nettikirpparilta ja noutaa läheltä. Jokunen terraario on tullut ostettua, kaksi olen ostanut uutena ja todennut myöhemmin sen olleen täysin turhaa rahanmenoa. Samanlaisia, lähes - ja jopa yhtä hyväkuntoisia saa käytettynä netistä. Mikäli on aikaa, kannattaa päivittäin tsekata netin tarjonta pikaisesti ja jättää ne kalleimmat terraariot huomioimatta. Netissä liikkuu niin monenhintaista tuotetta, joten jos on aikaa vähän odotella terraariota, niin kannattaa odottaa.

Itse olen parhaimmillani ostanut lostokunnossa olevia terraarioita/akvaarioita 10e:n ja 15e:n hintaan... eikä kyse ollut mistään pienistä terraarioista, vaan aivan sopivankokoisista 80x40x40 akvaarioista, edes naarmuja en huomannut niissä olevan, olivat niin hyvässä kunnossa molemmat. Noh, tuollaisten kultakimpaleiden löytyminen vaatii jo aikaa ja vähän tuuriakin. Mutta jos aikaa on vähän, etkä ehdi notkua netissä, voit myös laittaa oman ilmoituksesi nettiin, ihmiset tarjoavat kyllä aika hyvin terroja. Nopeimmillani olen tehnyt kaupat 2 tunnin kuluttua ilmoituksen laittamisesta. Näppärää!

Yleensä 80x40x40 terraarioista/akvaarioista joutuu pulittamaan n. 30e, 50e:n käytetyn terraarion/akvaarion sanoisin jo olevan kallis, jos puhutaan nyt "tavallisista" akvaarioista, ei mistään "sisustusakvaarioista".  Eli jos tarve on kova, kannattaa tietysti ostaa, onhan 50e kuitenkin puolet vähemmän uuden hinnasta. Jyrsijäpuolella myytävät terraariot, joissa on lasiovet edessä, kannattaa yleensä jättää ostamatta, sinne on vaikea laittaa puruja niin paljon kuin gerbiilit tarvitsevat, koska liukuovet tulevat niin alas ja purut valuvat liukuovien saumoista pitkin lattioita. Toisaalta, tuollainen olisi ihan kiva "poikasterraariona", kun purua ei tarvitse olla paljon ja poikasia pääsee helposti käsittelemään.

Dunista en myöskään niin kovin paljoa välitä, meillä on yksi, joka toimii hätävaramajoituksena. Dunan plussana on sen keveys. Isompaan dunaan saa myös kyllä aika kivasti puruakin gerbiilien kaiveltavaksi. Näiden hintoja en tiedä niin tarkkaan, kun en ole seurannut. Miinuspuolena dunassa on se, että gerbiilit pääsevät jyrsimään ja suurentamaan vesipullon aukkoa, joten laittaisin dunaan ehkä poikastelevia eläimiä, tai vanhempia -ei niin aktiivisia- vipeltäjiä.

Käytän yleensä toria ostosteni tekemiseen, mutta luultavasti terraario/akvaarioita löytyy kaikilta nettikirppareilta. Alla olevassa kuvassa kaikki akvaario/terraariot ja yksi duna, ovat käytettyinä ostettuja. Mikäli haluaa säilyttää "harmonian", kannattaa ostaa vain samanvärisillä rungoilla olevia terraarioita.

                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti